Blind maakt definitieve Oranje-selectie bekend

Bart Ramselaar, Tonny Trindade de Vilhena en Jurgen Locadia zijn opgenomen in de definitieve Oranje-selectie van bondscoach Danny Blind. Het drietal kan hun debuut maken voor het Nederlands elftal. Oranje oefent de komende weken tegen Ierland, Polen en Oostenrijk.

Voor Ramselaar is het de eerste keer dat hij bij de definitieve selectie van Oranje zit. Vilhena en Locadia werden al eens eerder opgeroepen, maar maakte beiden nog geen speelminuten voor Oranje. Andere opvallende namen zijn Kevin Strootman en Ron Vlaar. Zij keren na lang blessureleed weer terug in de selectie van het Nederlands elftal.

Blind liet afgelopen zondag al weten dat hij Strootman wilde benaderen. Een dag eerder had de middenvelder van AS Roma een basisplaats in het uitduel tegen AC Milan. Blind wist toen nog niet of Strootman en AS Roma positief tegenover een oproep van de oud-PSV'er stonden. Strootman speelde zijn laatste interland in maart 2014. Vervolgens scheurde de 26-jarige middenvelder een kruisband van zijn linkerknie en stond daardoor bijna twee jaar aan de kant.

Arjen Robben ontbreekt in de definitieve selectie. De aanvaller is nog altijd geblesseerd. Ook Klaas-Jan Huntelaar is niet van de partij. Hij werd door Blind gepasseerd, aangezien de bondscoach graag andere spitsen aan het werk wilde zien. Wesley Sneijder ontbrak nog in de voorselectie, maar is wel opgenomen in de definitieve selectie. Hij zal 27 mei echter niet in actie komen tegen Ierland, aangezien hij een dag ervoor met Galatasaray de Turkse bekerfinale speelt tegen aartsrivaal Fenerbahçe. Tegen Polen (1 juni) en Oostenrijk (4 juni) is de spelmaker wel van de partij.

Timothy Fosu-Mensah (Manchester United), Rick Karsdorp (Feyenoord), Karim Rekik (Olympique Marseille), Erik Pieters (Stoke), Timo Letschert (FC Utrecht), Vurnon Anita (Newcastle) en Jordy Clasie (Southampton) zaten allen in de voorselectie, maar overleefden de laatste schifting niet.

De definitieve selectie:

Doel: Cillessen (Ajax), Vermeer (Feyenoord), Zoet (PSV)

Achterhoede: Bruma, Willems (PSV), Van Dijk (Southampton), Van Aanholt (Sunderland), Tete, Veltman (Ajax), Vlaar (AZ), Blind (Manchester United)

Middenveld: Bazoer (Ajax), Vilhena (Feyenoord), Van Ginkel, Pröpper (PSV), Ramselaar (FC Utrecht), Strootman (AS Roma), Wijnaldum (Newcastle), Sneijder (Galatasaray)

Aanval: Locadia, De Jong, Narsingh (PSV), Janssen (AZ), Dost (Wolfsburg), Memphis (Manchester United, Promes (Spartak Moskou).