Man offert zijn hond aan god

Een hond uit het plaatsje Goodyear in Arizona had een slechte dag. Zijn baasje had de bijbel gelezen, een joint gerookt en kwam tot de conclusie dat het tijd werd voor een offer om het kwaad af te weren.

Het begon allemaal toen Patrick inZane Thompson z'n dochter in een 'duivels shirt' zag rondbanjeren. Wellicht een shirt van een metalband of iets dergelijks. Vlak daarvoor had Thompson (niet een van de gelijknamige broers) wat marihuana naar binnen gezogen en fijn in de bijbel zitten lezen. Uit deze combo ontstond een visioen: 'de heer zou hem vermoorden, tenzij...'

Om deze niet zo leuke gebeurtenis te voorkomen moest, volgens diezelfde bijbel een mannelijk lid van de familie vervroegd naar de hemelse heer gezonden worden. Zijn 6-jarige spruit vond Thompson te jong, zichzelf zag hij ook niet echt zitten en dus moest het huisdier er maar aan geloven.

De rest van de familie had daar een andere mening over en hield de hond weg van de trippende relikneus. Helaas wist Thompson zijn dochter te grijpen en vast te houden. Hij beloofde haar los te laten in ruil voor de hond. Ook beloofde hij de hond niets te doen.

Proefondervindelijk kwamen de rest van de Thompsons erachter dat je met vaderlief geen afspraken kan maken: toen hij de hond eenmaal in handen had, wurgde hij het dier, brak zijn nek en gooide het op het hete barbecue-stel.

Creatief zoals gelovigen op zo'n moment kunnen zijn, verklaarde papa Thompson later aan de politie, die hem in de boeien kwam slaan, het shirt van zijn 17-jarige dochter iets duivelachtig had en hij dus wel moest handelen.

De liefhebber van hotdogs kan een flinke douw tegemoet zien. Hij wordt beschuldigd van dierenmishandeling, bedreiging en knoeien met bewijsmateriaal.