Overwatch-bta trok bijna 10 miljoen spelers

Als de bèta van Overwatch een voorbode is, dan lijkt het erop dat Blizzard wederom een hit in handen heeft. De bètaperiode van vorige week trok meer dan 9,7 miljoen spelers naar Blizzards allereerste shooter.

Volgens de Amerikaanse ontwikkelaar gaat het om de grootste bèta van een Blizzard-game tot nu toe. Het combineert hierbij de cijfers van alle platforms gedurende de open bèta, dus er zullen enkele dubbelen bij zitten van mensen die op meerdere platforms hebben gespeeld. In totaal werden er 37 miljoen potjes gespeeld met een totaal aan 81 miljoen uur speeltijd. De open bèta liep van 5 tot en met 10 mei.

Ter vergelijking, de bèta van EA's Star Wars Battlefront vorig jaar was met iets meer dan 9 miljoen spelers ook een record. The Division van Ubisoft eveneens, die eerder dit jaar met een zeer succesvolle bèta uitkwam op 6,4 miljoen spelers.

Overwatch komt op 24 mei uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. De content in de uiteindelijke game zal gelijk zijn aan hetgeen beschikbaar was in de bèta, maar Blizzard heeft aangegeven om na release met meer content te komen. Lees hier de FOK!-preview van Overwatch.