Einde voor Agent Carter

Hayley Atwells constante aanwezigheid in het Marvel Cinematic Universe lijkt nu toch daadwerkelijk aan een einde te komen. Na een voorlopig afscheid van haar personage, Margaret 'Peggy' Carter, in de MCU-films, stopt ook de tv-serie over de geheim agent.

Agent Carter liet zien hoe Carter bij de voorloper van S.H.I.E.L.D., de S.S.R., verschillende zaken onderzocht en was een interessante flashback ten opzichte van de moderne films en de tv-serie Agents of S.H.I.E.L.D. Atwell kwam als Carter voor in het MCU sinds Captain America: The First Avenger en is sindsdien te zien geweest in nog drie speelfilms, de korte film Agent Carter en een gastrol in Agents of S.H.I.E.L.D.

Atwell heeft sinds het tweede seizoen van Agent Carter echter alweer een rol in een nieuwe serie verworven, Conviction, wat al snel geruchten deed ontstaan dat Agent Carter geen derde seizoen zou krijgen, ondersteund door de lage kijkcijfers aan het einde van het seizoen.

ABC, als Disney-zender de thuisbasis voor Agents of S.H.I.E.L.D. en Agent Carter, heeft naast het annuleren van Carter ook besloten niet verder te gaan met Marvel's Most Wanted, een spin-off van Agents of S.H.I.E.L.D., waarin Adrianne Palicki en Nick Blood, als Bobby 'Mockingbird' Morse en Lance Hunter, hun verhaallijn uit Agents of S.H.I.E.L.D. zouden voortzetten. Hun verhaal werd afgetrapt in S.H.I.E.L.D., door het tweetal de groep te laten verlaten en op de vlucht te laten slaan. Hoe het ze verder verging zou worden verteld in Most Wanted, waar een pilot voor is geproduceerd, maar het is onduidelijk of fans nu kunnen zien waar hun verhaal eindigt.

Agent Carter is in de twee jaar dat de serie heeft bestaan nooit opgepikt door een Nederlandse tv-zender.

Agent Carter: Hayley Atwell Peggy Carter