Nieuw thuis voor Supergirl op The CW

Zoals al werd vermoed verhuist Supergirl van tv-zender CBS naar The CW om daar vanaf het tweede seizoen het verhaal voort te zetten. Dat maakte showrunner Ali Adler bekend via Twitter.

Vorige week schreven we al over de serie, die in september begon met 13 miljoen kijkers maar daar in de loop van het seizoen de helft van verloor. Supergirl wordt uitgezonden op CBS en deze heeft veel kosten aan de serie, die in het relatief dure Los Angeles wordt opgenomen en 3 miljoen dollar per aflevering aan onder andere licentiekosten opstrijkt. De serie is populair, maar voor CBS net niet financieel te ondersteunen.

The CW is echter een samenwerkingsverband tussen CBS en Warner Bros. de filmstudio die alle DC films en tv-series produceert, en heeft daarom minder kosten. Bovendien ligt de drempel voor het halen van kijkers daar ook lager. Daarnaast gaat Supergirl, zoals al werd vermoed, hun afleveringen opnemen in Vancouver, een goedkopere locatie voor het produceren van film en tv, waar ook collega-series Arrow, The Flash en Legends of Tomorrow, maar ook andere DC-series als Lucifer en iZombie, alsmede veel films, worden opgenomen.

Vancouver, of Hollywood North, heeft de laatste jaren een flinke boost in activiteit gekregen met de komst van deze en andere nieuwe producties. Met de komst van Supergirl is het het thuis voor alle (huidige) DCTV-series, wat betekent dat de producenten wat meer moeite zullen moeten doen om het fictieve zonnige National City uit Supergirl, dat was gemodelleerd naar Los Angeles, te onderscheiden van Star City en Central City uit Arrow en The Flash.

Melissa Benoist als Supergirl (Foto: CBS)
Melissa Benoist als Supergirl op de Warner Bros. set in Burbank, California (Foto: CBS)