Nederlands racetalent in juniorprogramma Red Bull

Aanstormend talent Richard Verschoor mag in de voetsporen van Max Verstappen treden, hij heeft namelijk aan zijn indrukwekkende debuut in het Noord-Europese Formule 4-kampioenschap twee weken geleden meteen een plek in het juniorprogramma van Red Bull overgehouden. Hiermee is de Nederlander de vierde coureur die Red Bull dit jaar gecontracteerd heeft.

De vijftienjarige Verschoor maakte dit jaar zijn eerste meters in een Formule-wagen, na zeer succesvol te zijn geweest in de karts. Hij won ondermeer de Duitse karttitel en het CIK-FIA Academy Championship. Dat zijn successen in de karts geen toevalstreffers waren, bewees Verschoor in het Russische Sotsji door de eerste race vanaf pole position te winnen.

De prestatie bleef niet onopgemerkt bij Helmut Marko; de Oostenrijker legde meteen na de race contact en vandaag werd bekend dat Verschoor de rest van het seizoen racet in een door Red Bull gesponsorde wagen. "Het was al geweldig dat ik in Sochi een workshop van Max Verstappen kreeg, als onderdeel van het Nederlandse F4-pakket. Maar dat ik nu deel uitmaak van de Red Bull-familie, had ik niet durven dromen", reageerde Verschoor.

Ook Verstappn maakte deel uit van het juniorprogramma (Pro Shots / Nico Brekelmans)
Ook Verstappn maakte deel uit van het juniorprogramma (Pro Shots / Nico Brekelmans)