L. de Jong hoopt ooit nog op buitenlands avontuur

Na een zinderende climax mocht Luuk de Jong afgelopen zondag de schaal boven zijn hoofd houden. Samen met PSV werd de aanvaller na een spannende ontknoping kampioen van Nederland. Maar hoe groot was het verschil met een paar jaar geleden?

In het seizoen 2013/2014 speelde De Jong voor achtereenvolgens Borussia Mönchengladbach en Newcastle United, maar kwam in 26 wedstrijden tot slechts één doelpunt. Een enorm contrast met de 26 treffers, die hij deze voetbaljaargang maakte. "Het was de moeilijkste periode in mijn carrière, maar ik ben er sterker uitgekomen", aldus De Jong in gesprek met Voetbal International. "Met PSV vond ik het ideale podium om de draad weer op te pakken en dat is volgens mij wel aardig gelukt."

Inmiddels staat de teller voor De Jong op 89 officiële wedstrijden en 58 doelpunten voor PSV, waarbij dus twee opeenvolgende landstitels horen. Toch blijft het buitenland voor de aanvaller lonken. "Ik besef dat ik het hier goed heb, lig nog tot medio 2019 vast, maar ben ook een sportman die het hoogste wil bereiken. Mijn ervaringen bij Gladbach en Newcastle zorgen zeker niet voor een barrière. Ooit zal ik zeker weer voor een buitenlands avontuur gaan, maar dat staat los van PSV. Want ik ben hier helemaal op mijn plek."