DJ Frank van der Lende jaagt op wereldrecord

Frank van der Lende wil een wereldrecord op zijn naam zetten. De 3FM-dj gaat in een week tijd zoveel mogelijk concerten bezoeken om het Guinness World Record 'most attended concerts in one week' te verbreken, maakte hij maandag bekend in zijn BNN-radioshow Frank <3.

"Om het record te breken moet ik flink aan de bak", zegt Frank. Het huidige record staat op naam van de Engelsman Richard Hulligan, die in 2009 in één week vijftien concerten bezocht. "Ik heb mijn oordoppen klaarliggen en zal zorgen dat ik fris die week in ga!"

Vrijdag 20 mei geeft Frank in zijn eigen show het startsein voor zijn wereldrecordpoging. In zijn agenda staan die week onder meer shows van Chef'Special, Il Divo en Bryan Adams. Ook is Frank bij het lunchconcert van Red de Fagot in het Concertgebouw.

"Dit concertrecord is voor mij dé manier om livemuziek onder de aandacht te brengen", zegt de dj, die niet alleen 'voor de fun' naar een recordaantal concerten wil. "Voor artiesten de belangrijkste inkomstenbron en voor bezoekers een lekker avondje uit. I love live."

Dj Frank van der Lende jaagt op wereldrecord
DJ Frank van der Lende jaagt op wereldrecord (Foto: BuzzE)