Opnieuw Moto3-zege Binder, Bendsneyder komt net tekort voor punt

De Zuid-Afrikaanse motorcoureur Brad Binder heeft de Grand Prix van Frankrijk in de Moto3 gewonnen. De teamgenoot van de Nederlander Bo Bendsneyder was gedurende de hele race een van de sterkste rijders en bekroonde dat met zijn tweede zege op rij. 

Bij de start namen Binder en polesitter Niccolo Antonelli de leiding, maar de beste start was van Khairul Idham Pawi: de jonge Maleisiër stoomde van de negende plek op naar plaats drie, terwijl ook Romano Fenati en Jorge Navarro zich voorin nestelden. Niemand slaagde erin weg te rijden, want na tien ronden reed er nog altijd een kopgroep van tien man bij elkaar. De Belg Livio Loi kon de aansluiting daar net niet bij vinden, terwijl Bendsneyder namens Nederland in een groep daarachter reed.

Halverwege de race wisten Fenati, Binder, Aaron Canet en Navarro zich los te werken van de rest. Dat kwartet zou vervolgens nagenoeg de hele race bij elkaar blijven, tot aan de laatste bocht. Daarin probeerde Canet zijn vierde plek te verbeteren, maar dat ging fout en hij haalde de bocht nog maar net. De jonge Spanjaard bleef wel overeind en werd vierde, maar zag de zege naar Binder gaan. Fenati pakte de tweede plek, voor Navarro. Loi kwam als elfde over de streep, Bendsneyder wist zich nog op te werken naar de zestiende stek - één plek buiten de punten.