Mata schiet inspiratieloos Manchester United langs Norwich City

Manchester United loopt in op Manchester City op de ranglijst van de Premier League. Norwich City hield zich lang staande, maar moest na de rust opgeven. Het werd 0-1.

In de eerste helft ontvouwde zich een voor Manchester United-fans bekend beeld. De ploeg miste de creativiteit om kansen te creëren, maar was op basis van het balbezit wel oppermachtig.

United probeerde in de tweede helft creatiever voor de dag te komen. Dat lukte nog steeds niet helemaal. Juan Mata bracht in de 72ste minuut de verlossing. De Spanjaard trof doel op aangeven van Wayne Rooney. Helemaal toevallig was het niet dat juist de international doel trof tegen Norwich. Het lukte hem al vijf keer eerder om te scoren tegen de Canaries.

Bij de 0-1 van Mata stond Adnan Januzaj net klaar om in te vallen. Van Gaal beval de Belgische aanvaller echter om weer te gaan zitten. Morgan Schneiderlin kwam niet veel later binnen de lijnen voor Jesse Lingard. Van Gaal wilde duidelijk de drie punten binnenhalen en dat lukte. Bij United viel Timothy Fonsu-Mensah vlak voor tijd in. Memphis Depay speelde de hele wedstrijd voor de Mancunians.