Battlefield 1 speelt zich af tijdens WW1

Tijdens het Battlefield-evenement in London hebben EA en DICE Battlefield 1 aangekondigd. Deze speelt zich af in de Eerste Wereldoorlog.

Battlefield 1 voert je naar meerdere gevarieerde locaties waarop je jezelf een weg door realistische gevechten moet banen. Via stedelijke gevechten in krappe belegerde Franse steden, grote open ruimten in de Italiaanse Alpen en waanzinnige veldslagen in de woestijnen van Arabië ontdek je een wereld in oorlog tijdens een campagne. In deze singleplayer zullen we meerdere personen volgen waardoor we meer ervaringen in de oorlog zullen meekrijgen.

In de multiplayer sandbox-ervaring kies je het luchtruim en doe je mee aan luchtgevechten boven verraderlijke landschappen zoals de Red Baron dat deed, vernietig je de kust vanaf een oorlogsschip op zee of je neemt plaats in een tank. De mappen zullen tot 64 mensen kunnen bevatten. Er zullen verschillende tanks in de game zijn die elk weer net even anders besturen. We zien onder andere ook paarden, DICE heeft tijdens de kijkersvragen bevestigd dat ze te gebruiken zijn als nieuw soort 'voertuig'. Qua wapens zullen we ook meer melee-wapens zien om mensen in de loopgraven te doden, zoals een schop, mace of een bajonet. Er zal wapen-customization zijn. Er zijn ook gasbommen en gasmaskers om nog nieuwe mogelijkheden om je vijand te bestoken.

"Het spel biedt een volledig nieuwe ervaring, maar wel met alle ingrediënten die Battlefield zo geweldig maken, zoals een multiplayer sandbox, realisme, een epische schaal, authenticiteit, teamwork en een continu veranderende wereld boordevol onverwachte Battlefield-momenten", aldus Aleksander Grøndal, Senior Producer, DICE. "We nodigen spelers uit voor een epische reis in een verscheurde wereld, voeren ze mee naar de Grote Oorlog en bieden iets wat zowel gevarieerd als uniek is in Battlefield 1."

Battlefield 1 komt 21 oktober uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Mensen die pre-orderen kunnen 18 oktober al aan de gang.