Nerveuze Nielson vliegt naar 5 meifestivals

Nielson stapt donderdag voor het eerst in zijn leven in een helikopter om als Ambassadeur van de Vrijheid van bevrijdingsfestival naar bevrijdingsfestival te reizen. Maar dit gaat de 26-jarige zanger, die flink hoogtevrees en vliegangst heeft, niet in de koude kleren zitten.

Nielson heeft afgelopen jaren vaker opgetreden op bevrijdingsfestivals. Maar dit jaar staat hij als Ambassadeur van de Vrijheid op het podium. Toen hij hiervoor werd gevraagd ging er van alles door zijn hoofd. "Mijn eerste gedachte was: wat een eer. Mijn tweede gedachte was: shit, nu moet ik vliegen", lacht de zanger.

"Maar ik wilde mijn angst niet in de weg laten staan van zo'n mooie ervaring", vervolgt de Sexy als ik dans-ster. "Het is wel waar ik het meest tegen opzie vandaag. Ik heb echt vliegangst. Het is even een drempel die ik moet overgaan, daarna kunnen we knallen."

Vier vluchten
Nielson stapt twee keer in de helikopter. De andere twee vluchten van de dag mogen zijn bandleden maken. "Ik wilde hun ook de kans geven om in de helikopter te zitten." De singer-songwriter treedt op in Zwolle, Haarlem, Almere en Utrecht. "Ik ben vooral benieuwd naar Almere, daar heb ik nog nooit opgetreden."

De bevrijdingsfestivals verschillen in zijn beleving veel met andere concerten, shows en festivals. "Er is een gevoel van saamhorigheid die je niet altijd ziet bij een ander optreden. Mensen komen echt samen om de vrijheid te vieren."

In aanloop naar 5 mei heeft Nielson veel met zijn opa en oma gepraat over de oorlog. "Zij hebben de oorlog meegemaakt. Zij behoorden tot de gelukkigen die 's avonds wel altijd te eten hadden. Ze voelden de deken van benauwdheid duidelijk over Nederland liggen, maar ze kwamen er redelijk goed van af. Dat zijn de verhalen waar ik het mee moet doen, gelukkig maar."

Nerveuze Nielson vliegt naar 5 meifestivals
Nerveuze Nielson vliegt naar 5 meifestivals (Foto: BuzzE)