De Punisher krijgt zijn eigen tv-serie

Fans van de Punisher die niet genoeg konden krijgen van zijn aanwezigheid in Daredevil worden op hun wenken bediend: Frank Castle krijgt zijn eigen tv-serie. Dat maakt Entertainment Weekly vandaag bekend.

Het personage, gespeeld door Jon Bernthal, was al een aantal keer onderwerp van een bioscoopfilm, maar bleef altijd een beetje in het vergeethoekje hangen. Daar kwam verandering in toen voor het tweede seizoen van Daredevil de rol opnieuw gecast werd en de Punisher een significant aandeel kreeg in de verhaallijn van dat seizoen. Bernthals vertolking van Frank Castle is niet alleen door fans goed ontvangen, want Marvel en Netflix, die samenwerken in het produceren van een reeks televisieseries, hebben besloten dat hij meer screentime krijgt.

Het is niet duidelijk welke priorieit The Punisher in het productieschema krijgt: voor dit jaar staat de serie Luke Cage op het programma en volgend jaar verschijnt Iron Fist. Daarmee rondt Marvel het kwartet van reeds aangekondigde Netflix-series af en kan het vizier gericht worden op de miniserie The Defenders, waar de personages uit Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist in voor zullen komen. Het is mogelijk dat de Punisher zich nu ook bij deze groep voegt, maar gezien het voornemen van Marvel/Netflix om het aantal releases per jaar te beperken tot twee, is het onduidelijk wanneer de eigen Punisher-serie nu precies aan de beurt is.

Volgens EW moeten er vanuit Marvel en Netflix nog officiële aankondigingen komen, die mogelijk meer licht op de situatie schijnen.

Punisher teaser image