Douwe Bob niet bang voor concurrentie

Douwe Bob lijkt zich niet erg druk te maken om de concurrentie bij het Eurovisiesongfestival. De 23-jarige zanger zei vlak voor zijn 'uitzwaaiconcert' bij De wereld draait door dat hij denkt dat hij 'heel erg gaat opvallen'.

"Ik denk dat ik heel veel geluk heb dat er veel dance tussen zit daardoor spring ik er meer uit", aldus Douwe Bob. Ook denkt hij dat het niet zo veel zegt dat hij vijftiende staat bij de bookies. "Het kan alle kanten opgaan. Maar The Common Linnets stonden ook niet hoog bij de bookies en die werden uiteindelijk ook tweede."

DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk suggereerde dat Douwes concurrentie niet erg goed is. "Iedereen die iets weet van muziek weet dat jij eigenlijk al hebt gewonnen." Zover wilde Douwe Bob niet gaan, maar hij zei wel dat hij de muziek van zijn concurrenten 'goed kan waarderen binnen hun genre'.

Op 10 mei vertegenwoordigt Douwe Bob met het nummer Slow Down ons land in de eerste halve finale van het songfestival. Als het de Amsterdammer lukt om de finale te halen, moet hij op 14 mei weer aan de bak. Vorig jaar lukte het Nederland niet om in de finale terecht te komen. Trijntje Oosterhuis sneuvelde in de halve finale.

Douwe Bob niet bang voor concurrentie
Douwe Bob niet bang voor concurrentie (Foto: BuzzE)