Hamilton noemt 36 punten achterstand een "big deal"

Na drie races en evenzoveel zeges voert Mercedescoureur Nico Rosberg het wereldkampioenschap aan met een royale voorsprong van 36 punten op teamgenoot Lewis Hamilton. Genoeg reden om tevreden te zijn, maar toch blijft de Duitser realistisch en beseft hij terdege dat zijn rivalen nogal ongelukkig zijn geweest en terug zullen vechten. "Ik heb heel goed gereden," zegt Rosberg, "maar mijn tegenstanders hebben een moeilijke start gekend."

Zowel Hamilton als Ferrari's Sebastian Vettel hebben tot nu toe moeizame weekenden gekend met technische problemen, aanrijdingen en in het geval van Hamilton ook nog met slechte starts. "Ik verwacht dat ze terug zullen komen, zeker Lewis, en het zal een mooi en zwaar gevecht worden," stelt Rosberg. "Ik heb een flinke voorsprong momenteel maar het is nog een heel lang seizoen. Drie races is geloof ik één-zevende deel van het jaar. Er zijn nog iets van 450 punten te verdienen en ik heb maar iets meer dan dertig punten voorsprong." 

Rosberg mag zijn puntenvoorsprong dan bagataliseren, zijn grootste rivaal doet dat zeker niet. "Ik vind 36 punten achterstand een big deal," stelt Hamilton tijdens een Q & A met de Formula 1-website. "Dat zijn een hoop punten. Een volle race plus nog wat extra. Maar zolang het niet onmogelijk is is alles nog mogelijk. Ik race inmiddels 23 jaar en ik heb daarin een hoop uitdagingen gekend, misschien nog wel grotere uitdagingen dan deze."

Als Hamilton beter wil gaan presteren kan hij zich zeker geen slechte starts meer veroorloven. Volgens de titelverdediger is de start echter geen probleem. "Tijdens de laatste race had ik volgens mij de beste start van iedereen. We hebben uiteraard gewerkt aan dat probleem. De laatste twee races heb ik gereden met een verlies aan performance van mijn wagen waardoor ik tijd verloor, wat niet makkelijk was. Ik hoop dat ik een goed en probleemvrij weekend krijg, met een goede start.

Komende zondag om 14:00 Nederlandse tijd wordt de Grand Prix van Rusland verreden op het circuit van Sochi. Hamilton won allebei de eerdere edities van de race.