Te nieuwsgierige wolf doodgeschoten

De autoriteiten in Nedersaksen hebben woensdag een wolf doodgeschoten die niet schuw genoeg was. De wolf uit de omgeving van Münster had in de afgelopen dagen mensen tot op enkele meters afstand benaderd en had ook een hond gebeten. De maatregel was nodig om gevaar af te wenden, zo liet het ministerie van Milieuzaken van de Duitse deelstaat weten. Volgens de Duitse omroep NDR is het de eerste keer sinds de herintroductie van de wolf in de regio Nedersaksen dat deze vanwege gedragsproblemen wordt gedood. 

De wolf, die als MT6 bekend stond en "Kurti" werd genoemd, was in februari achter een wandelaarster met een kinderwagen en hond aangelopen. In het weekeinde werd in Celle de aangelijnde hond van een ouderpaar met kind door een wolf met halsband gebeten. Dat moest volgens de autoriteiten Kurti zijn, omdat in de hele deelstaat maar twee wolven met een peilzender zijn.

Overwogen was Kurti onder te brengen in een dierentuin. Maar volgens deskundigen was dit geen goed alternatief voor de wolf, die in het wild is opgegroeid.

Te nieuwsgierige wolf doodgeschoten
Te nieuwsgierige wolf doodgeschoten (Foto: ANP)