'Microsoft komt met Xbox One 2'

Niet alleen Sony kampt met hardnekkige geruchten, Microsoft heeft er ook last van. Dit keer is er weer 'bewijs' gevonden dat er een tweede generatie Xbox One op stapel staat.

Het plaatje van onbekende Aziatische origine suggereert dat er een 'Xbox One Second Generation' bestaat. Eerder werden er al FCC-registraties gevonden die lieten blijken dat er nieuwe chip-revisies in Xbox One zouden komen. Deze tweede generatie console zou in 2014 ontworpen zijn, en twee maanden geleden al in massa-productie zijn gegaan.

Het blijft een gerucht, maar de kans op in ieder geval een nieuw model dat stiller is is natuurlijk altijd aanwezig. Of er net zoals de nog onbestaande PlayStation 4 NEO extra rekenkracht aan te pas komt is onlangs ontkend door Phil Spencer, de baas van Microsoft Xbox-divisie.

De eerste generatie Xbox One is uitgekomen in november 2013, tenminste in landen die Microsoft als belangrijk zag. Wij Nederlanders mochten pas in september 2014 het apparaat in de winkel hier kopen. Naast wat andere skins en schijfruimte-varianten zijn er tot nu toe geen grote wijzigingen geweest.

'Microsoft komt met Xbox One 2'