Levenslang stadionverbod voor fakkelgooier

Een supporter van RKC Waalwijk mag zijn gezicht nooit meer in de stadion van RKC Waalwijk en NAC Breda laten zien. Op 8 april gooide de 'fan' een brandende fakkel in een vak met supporters van NAC Breda, waaronder een heleboel kinderen.

Remco Oversier, directeur van RKC Waalwijk, liet na het incident al weten hard op te treden tegen de onverlaat, wat nu dus gelukt is. De dader is ook aangemeld voor een landelijk stadionverbod van de KNVB. Ook drie andere 'supporters' krijgen deze straf. Zij waren verantwoordelijk voor het afsteken van vuurwerk.

"Dankzij de duidelijke beelden en de goede samenwerking tussen NAC Breda en RKC Waalwijk hebben we snel kunnen schakelen en de daders kunnen identificeren. Na overleg met de KNVB en de FBO werd duidelijk dat we de dader die de fakkel heeft gegooid niet langer dan meerdere jaren konden weren middels een landelijk stadionverbod", aldus Oversier.

"Wij wensen als club echter absoluut niet geassocieerd te worden met dergelijk wangedrag en hebben de dader daarom een levenslang lokaal stadionverbod opgelegd. De overige daders die betrokken waren bij het afgestoken vuurwerk in het uitvak zullen tevens via de KNVB een landelijk verbod opgelegd krijgen, conform de daarvoor gestelde termijnen."

NAC Breda past de veiligheidsmaatregelen in het eigen stadion, naar aanleiding van dit incident, aan. Op die manier hoopt de ploeg soortgelijke problemen in de toekomst te voorkomen.