Rechter verwerpt beroep Bill Cosby weer

Bill Cosby is er niet in geslaagd een stokje te steken voor de enige strafzaak die tegen hem wordt gevoerd. De komiek tekende onlangs wederom beroep aan omdat in de betreffende zaak tien jaar geleden al een deal gesloten zou zijn, maar dat werd maandag door de rechter verworpen.

De 78-jarige televisieveteraan heeft alles op alles gezet om onder de rechtszaken uit te komen die tegen hem worden gevoerd, maar de strafzaak die Andrea Constand tegen hem aanspande gaat nu toch echt door. "We geloven niet dat de verweerder in dit stadium het recht heeft om beroep aan te tekenen en we zijn blij dat de rechter daar hetzelfde over dacht", meldt de Officier van Justitie.

In februari poogde Cosby de zaak ook al te schrappen met eveneens het bezwaar dat er tien jaar geleden al geschikt zou zijn met Constand. Ook toen wilde de rechter daar niets van weten en stelde dat er voldoende grond is om het proces te voeren. Cosby slaagde er wel weer uitstel te krijgen door de mogelijkheid aan te grijpen nogmaals te protesteren tegen de rechtsgang.

Tientallen vrouwen beschuldigen Cosby ervan hen gedrogeerd en seksueel misbruikt te hebben, maar de zaak van Constand is de enige die nog niet verjaard was waardoor ze een strafzaak van de grond kon krijgen. Wel klaagden veel andere vrouwen Cosby aan voor laster nadat de vermeende slachtoffers door Cosby en zijn advocaten werden uitgemaakt voor leugenaars. Een van die zaken werd onlangs uitgesteld om de prioriteit bij de strafzaak te leggen.

Rechter verwerpt beroep Bill Cosby weer
Rechter verwerpt beroep Bill Cosby weer (Foto: BuzzE)