Leicester City stap dichter bij titel

Leicester City won zondagmiddag met liefst 4-0 van Swansea en kan volgende week op bezoek bij Manchester United de landstitel pakken. Daarvoor moet het wel hopen op puntverlies van Tottenham Hotspur.

Door een enorme fout van Ashley Williams, kregen de Foxes al in de beginfase een dot van een kans. Na wat rustig passwerk achterin, leverde de centrale verdediger de bal zomaar in bij Riyad Mahrez. De Algerijnse sterspeler van Leicester nam de bal mee, waarna hij de bal zonder pardon in het netje legde: 1-0.

Met de fanatiek en vrolijk gemutste thuisfans achter zich, werd er gezocht naar een tweede treffer. Toen er een halfuur gespeeld was, kregen de supporters wat ze verdienden. Danny Drinkwater kon Leonardo Ulloa bereiken, waarna de Argentijnse aanvaller koelbloedig afrondde: 2-0.

Dik een uur stond er op de klok toen Ulloa ook zijn derde van de middag aantekende. Het zorgde voor emotionele taferelen op de tribunes en in het veld vanwege het naderende kampioenschap voor Leicester. 

Marc Albrighton zorgde in de slotfase dat het dak eraf ging in het King Power Stadium, door de 4-0 binnen te schieten. Volgende week kan Leicester op bezoek bij United de landstitel pakken als Tottenham morgen thuis tegen West Bromwich Albion punten verliest.