'Prince kreeg spuit tegen overdosis drugs'

Volgens entertainmentsite TMZ is de donderdag overleden muzikant Prince zes dagen voor zijn dood behandeld wegens een drugsoverdosis. Het verhaal komt van bronnen uit de plaats Moline, waar zijn privéjet een noodstop maakte voor een bezoek aan het ziekenhuis.

De site vond de opgegeven reden voor het ziekenhuisbezoek - griep - verdacht, omdat Moline op 48 minuten vliegen van de artiest zijn thuisbasis ligt.

Verschillende bronnen hebben verteld dat de muzikant met spoed naar een hospitaal was gebracht, en daar een zogeheten 'save shot' kreeg toegediend. Dat gebeurt normaliter om de effecten van een opiaat tegen te gaan.

Artsen zouden Prince hebben geadviseerd om 24 uur in het ziekenhuis te blijven. Maar omdat er geen privékamer beschikbaar was dropen de artiest en zijn gevolg na 3 uur weer af, en vlogen naar huis.

Volgens ooggetuigen ging het niet al te best met de zanger toen die het ziekenhuis verliet. De lijkschouwer te Minnesota is bezig om het medische dossier uit Moline in handen te krijgen.