Prince (57) overleden

Verschillende bronnen hebben aan TMZ bevestigd dat Prince is overleden. Zijn lichaam werd gevonden op zijn landgoed Paisley Park studio. 

Vorige week werd Prince nog opgenomen in het ziekenhuis met een korte griep nadat hij een noodlanding had gemaakt met zijn vliegtuig. Hij zou echter weer aan de beterende hand zijn geweest.

Update 21.09 uur
Het lichaam van de legendarische popster werd donderdagochtend vroeg aangetroffen, schrijft TMZ. Volgens hulpdiensten was er een melding binnengekomen met de woorden "Male down, not breathing."

Eerder had Prince al twee shows gecanceld vanwege gezondheidsproblemen. Maar bij een volgend concert verscheen hij, en zou de volgende profetische woorden hebben gesproken: "Wacht maar een paar dagen voordat je je gebeden aan mij verspilt."

De ster brak in 1982 door met zijn album 1999. In 1985 won hij een Oscar voor het nummer 'Purple Rain' uit de gelijknamige film. Later had hij nog verschillende hits, waaronder 'Kiss', 'Sign "☮" the Times', 'Sexy Motherfucker' en 'Money Don't Matter Tonight'.

Prince beïnvloedde vele latere artiesten waaronder Justin Timberlake, Rihanna en Bruno Mars. In 2004 werd hij in de Rock n Roll Hall of Fame opgenomen. Volgens het juryrapport had hij het regelboek van de popmuziek herschreven.

Over de doodsoorzaak is nog niets bekend.

Update 22.40 uur
TMZ heeft de hand gelegd op de audio bestanden waarin de melding gedaan werd. Op het forum worden er ook druk herinneringen opgehaald aan de overleden pop-legende. 

  
Melding over Prince


Purple Rain live