Lodewijk Hoekstra stopt met Eigen Huis & Tuin

Na twaalf jaar stopt Lodewijk Hoekstra met de presentatie van het RTL-programma Eigen Huis & Tuin. Lodewijk en RTL nemen na dit seizoen, dat eindigt op zaterdag 4 juni, afscheid van elkaar.

Lodewijk zegt het weekendprogramma altijd met enorm veel passie en plezier te hebben gepresenteerd, maar op dit moment komen zijn visie en de ideeën over de invulling van het format niet overeen met die van RTL.

Lodewijk Hoekstra: "Ik ben erg tevreden met de mogelijkheden en kansen die het programma en RTL mij de afgelopen jaren hebben geboden. Het is daarom van beide kanten een moeilijke beslissing geweest. De wil was er bij mij en RTL absoluut om te kijken of we op de een of andere manier mijn visie konden vertalen naar Eigen Huis & Tuin."

"Ik blijf aan de zijlijn betrokken bij het programma en in gesprek met RTL over mijn ideeën en visie met betrekking tot nog meer groene lifestyle- en duurzaamheidsprogramma's. Op dit moment ga ik verder met 247green, een online multimediaal platform dat ik heb opgericht, en met NL Greenlabel. Ik heb een fantastische tijd gehad bij Eigen Huis & Tuin en ik ga het zeker missen, maar het is tijd nieuwe kansen aan te grijpen en mijn hart te volgen."

Lodewijk Hoekstra stopt met Eigen Huis & Tuin
Lodewijk Hoekstra stopt met Eigen Huis & Tuin (Foto: BuzzE)