Bomaanslag in Kabul

In de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zeker 15 mensen omgekomen door een zware explosie. Bij een militair complex in het dichtbevolkte centrum van de stad ontplofte een bom in een vrachtwagen.

Volgens een ooggetuige heeft de explosie een gat van meer dan 10 meter diep gemaakt. Ook winkels in een straal van zeker 100 meter hebben veel schade opgelopen. Een half uur na de explosie was volgens de politie ook geweervuur te horen.

De aanslag vond plaats in de buurt van de Amerikaanse ambassade en het NAVO-hoofdkwartier. Beide gebouwen zijn niet beschadigd.

Volgens de woordvoerder van de Afghaanse president Ashraf Ghani zijn er zeker 240 gewonden, het ministerie van Volksgezondheid spreekt over 400 gewonden.

Het is nog niet bekend of het militaire complex het doelwit was van de aanslag. Ook is de vraag hoe zo'n grote hoeveelheid explosieven de zwaarbewaakte stad binnengesmokkeld zijn. De lokale autoriteiten doen een onderzoek naar de aanslag.

President Ashraf Ghani veroordeelt de zelfmoordaanslag en heeft al een aantal gewonden bezocht in het ziekenhuis. De Taliban heeft de aanslag opgeëist.