Action timmert stevig aan de weg

Discounter Action doet goede zaken. Het bedrijf zag de omzet afgelopen jaar met krap een derde toenemen. Ook opende het bedrijf 141 nieuwe winkels, waarbij het vooral internationaal stevig aan de weg timmert.

Action zette over 2015 een omzet van krap 2 miljard euro in de boeken. Het bedrijfsresultaat nam daarbij met 36 procent toe tot 226 miljoen euro. Topman Sander van der Laan sprak in een toelichting van ,,wederom een succesvol jaar" voor de onderneming.

Het aantal winkels in Frankrijk is afgelopen jaar meer dan verdubbeld tot 120. Daarnaast werden 17 nieuwe filialen in Nederland geopend, 23 in België en 31 in Duitsland. Ook zagen de eerste Actions in Oostenrijk en Luxemburg het levenslicht. Vorige maand werd bij Parijs het eerste distributiecentrum buiten Nederland geopend. Deze is naar verwachting eind 2016 volledig operationeel.

Volgens Van der Laan zal Action ook in 2016 internationaal verdere stappen zetten. Daarbij verwacht de onderneming zowel een hogere omzet als een stijging van het bedrijfsresultaat. Qua groei richt het zich met name op Duitsland en Frankrijk, geholpen door de opening van nieuwe distributiecentra in deze landen. De discounter heeft de ambitie om dit jaar meer nieuwe winkels te openen dan afgelopen jaar.

Action telt momenteel meer dan 680 winkels verdeeld over zes landen. Bij de onderneming werken 28.000 medewerkers. In de winkels worden meer dan 6000 artikelen aangeboden, waarvan circa een derde tot het vaste assortiment behoort.

Action timmert stevig aan de weg
Action timmert stevig aan de weg (Foto: ANP)