Meerdere arrestaties op Schiphol

De Marechaussee heeft op Schiphol vanavond in ieder geval 3 verdachten aangehouden naar aanleiding van een 'verdachte situatie'. 4 anderen zijn staande gehouden maar mochten hun weg later vervolgen.

De rust keert op onze nationale luchthaven inmiddels weer een beetje terug. Er zijn momenteel nog enkele afzettingen, maar er lijken geen hinderingen meer te zijn voor het grootste deel van de reizigers. Enkel de toegang tot een van de parkeergarages en een hotel is nog afgesloten. Een dertigtal mensen kan hierdoor niet bij hun auto of hotel.

Een van deze reizigers, uit België afkomstig, zei tegenover lokale omroep AT5: "Het achtervolgt me wel, eerst al situaties in Brussel en Zaventem, dus het was hier ook een keer te verwachten". Een vrouw die eindelijk haar auto in mocht om richting huis te gaan reageerde: "Gelukkig kunnen we eindelijk naar huis. We hebben nu wel de bitterballen gemist. Bij ons in Brabant eindigen de avond altijd met bitterballen"

Een flink aantal reizigers dat oorspronkelijk met trein of bus huiswaarts had willen keren, is nu overgeleverd aan de vele taxi's die uiteraard zeer welwillend zijn om ze thuis te brengen.

Een briljante livestream van lokale omroep AT5 waarop live verslag wordt gedaan van het feit dat er geen nieuws is vind je hier.