Media weigeren medewerking in strafzaak Sheen

National Enquirer en RadarOnline weigeren de autoriteiten te helpen in het strafrechtelijk onderzoek dat is gestart tegen Charlie Sheen.

Agenten klopten aan bij de uitgever van de tabloid en de entertainmentwebsite, die vorige week berichtten dat Charlie Sheen een van zijn exen verrot wilde laten schoppen. De media baseerden dat feit op een transcript van een gesprek dat Sheen voerde met zijn ex, die in het stuk niet bij naam genoemd werd. De audio van het gesprek werd niet gepubliceerd.

Uitgever American Media Inc. stelt echter dat het huiszoekingsbevel niet rechtsgeldig is. "Het bevel is illegaal en schendt wetten die het gebruik van huiszoekingsbevelen bij mediabedrijven die nieuws en informatie verspreiden verbiedt", meldt RadarOnline op zijn website. De uitgever wil ter bescherming van zijn bronnen niet prijsgeven waar de informatie vandaan komt.

Het strafrechtelijk onderzoek tegen Sheen is waarschijnlijk een gevolg van de zaak die ex Scottine Ross in december aanspande tegen de acteur. Daarin stelt ze dat ze fysiek door Sheen is aangevallen en dat hij seks met haar had zonder dat hij haar inlichtte over zijn hiv-besmetting.

Media weigeren medewerking in strafzaak Sheen
Media weigeren medewerking in strafzaak Sheen (Foto: BuzzE)