'Sauber praat met meerdere investeerders'

Het Formule 1-team Sauber zit diep in de financiële problemen. In de paddock in Bahrein werd al gefluisterd dat de renstal uit Hinwill er mogelijk volgende week in China al niet meer bij kan zijn. Teambaas Monisha Kaltenborn was daarom niet naar Bahrein afgereisd omdat ze gesprekken voerde met enkele potentiële investeerders.

Volgens SpeedWeek zoemt in ieder geval de naam Alfa Romeo rond. Het bedrijf is onderdeel van Fiat Chrysler Automobiles dat eerder ook Ferrari onder haar hoede had. Het zou passen in de plannen van Fiat Chrysler-topman Sergio Marchionne die afgelopen winter al eens aangegeven had dat hij de naam Alfa Romeo terug wilde zien in de Formule 1, in samenwerking met Ferrari, dat echter deze winter een nauwe samenwerking met nieuwkomer Haas aanging. Sauber ontvangt nog wel motoren uit Italië.

Naast de naam Alfa Romeo wordt volgens Turun Sanomat ook een investeerder uit Dubai genoemd. Ook enkele andere, niet bij naam genoemde partijen, zijn geïnteresseerd. Verder zouden de sponsoren van coureur Marcus Ericsson bereid zijn meer geld te investeren in Sauber.