FC Twente krijgt punten in mindering

De vrees van FC Twente is bewaarheid geworden met een straf van de KNVB. De club uit Enschede moet dit seizoen drie punten inleveren in de Eredivisie.

FC Twente kon wachten op de straf doordat de jaarrekening over het seizoen 2014/15 onlangs werd teruggetrokken. Dit vanwege onregelmatigheden rondom de transfer van Dusan Tadic naar Southampton. De KNVB bestraft de club met een mindering van drie punten op de ranglijst van de Eredivisie.

Door de straf zakt Twente naar de dertiende plek in de Nederlandse competitie. Er is geen sprake van direct degradatiegevaar door de uitstekende vorm waarin het team van trainer Rene Hake de afgelopen weken verkeerde. Afgelopen weekend werd tegen Willem II karakter getoond door terug te komen van een 2-0 achterstand (2-3).

"Toen we onlangs de jaarrekening introkken, wisten we dat de kans zeer groot was dat dit zou gebeuren", meldt interim-directeur Onno Jacobs op de clubsite van Twente.

"Dat maakt het natuurlijk niet minder pijnlijk. Zeker niet voor spelers en staf, die met massale steun van supporters, week in week uit knokken voor ieder punt. We moeten dit accepteren en alles op alles blijven zetten om FC Twente op de been te houden. Er wordt met man en macht gewerkt om een crediteurenakkoord te realiseren."

FC Twente krijgt punten in mindering (Pro Shots / Peter Lous)
FC Twente krijgt punten in mindering (Pro Shots / Peter Lous)