Oud-Ajacied Boerrigter vertrekt bij Celtic

Celtic en Derk Boerrigter zijn van elkaar verlost, en dat opent volgens de zaakwaarnemer van de oud-Ajacied ergens anders weer een deur. In de zomer van 2013 verkocht Ajax de vleugelspeler voor 2,5 miljoen euro aan de Schotse topclub. Mede door de vele blessures kon Boerrigter in Glasgow de verwachtingen nooit waarmaken. In augustus 2014 speelde hij zelfs zijn laatste duel voor de Bhoys.

Tegenover FOX Sports laat de belangenbehartiger van de voormalige RKC-aanvaller, Sören Lerby, weten dat de contractontbinding heeft plaatsgevonden ‘in goede harmonie’. Lerby: “Derk is fit en gaat nu voor zichzelf trainen. We gaan in alle rust op zoek naar een nieuwe club.”

Een terugkeer op de Nederlandse velden, of gewoon de kosmopoliet uithangen, daarover isBoerrigter nog niet uit. “We richten ons daarbij in eerste instantie op volgend seizoen; het zou mooi zijn als hij dan weer bij een nieuwe club kan aansluiten. Derk staat open voor alles. Amerika? Is ook een optie, want Derk is altijd wel in voor wat avontuur”, aldus Lerby.