FC Twente nog niet akkoord met crediteuren

De inktzwarte wolken hangen nog altijd boven het stadion van FC Twente. De club uit Enschede zit diep in de financiële problemen en er is nog altijd geen akkoord bereikt met enkele schuldeisers, zo wordt op de website van de club gemeld. Het is echter wel een voorwaarde om een garantstelling van 32 miljoen euro van de gemeente te krijgen.

In december lag er al een akkoord op tafel om 5,7 miljoen euro aan schulden kwijt te schelden en nog eens 10,3 miljoen euro om te zetten in achtergestelde leningen. Dit bleek echter verre van genoeg te zijn, omdat er bij Twente nog veel financiële lijken uit de kast kwamen. Dit leidde tot het intrekken van de jaarrekening over het seizoen 2014/2015 en een gewijzigd risicoprofiel voor de club. Nieuwe onderhandelingen met de schuldeisers volgden, maar deze zijn nog niet afgerond.

Twente vreest dan ook dat het puntenaftrek krijgt van de licentiecommissie die vorig jaar de Tukkers al tweemaal drie punten afnam. Na de volgende puntenaftrek is de eerstvolgende sanctie het intrekken van de proflicentie. Deze is op dit moment al voorwaardelijk ingetrokken nadat bleek dat investeerder Doyen Sports zich met het beleid van de club kon bemoeien.

Hoewel er allerlei initiatieven zijn om te club te redden nadert de deadline om de boel op orde te krijgen snel. "FC Twente heeft nog geen akkoord bereikt met enkele crediteuren. Wel vindt er intensief overleg plaats en realiseren alle partijen zich de enorme tijdsdruk richting 1 mei. Van de ontwikkelingen worden de gemeente Enschede en de KNVB op de hoogte gehouden. FC Twente kan op dit moment in het belang van de club geen verdere mededelingen doen."