Stunt waterpoloërs op OKT tegen Spanje

De Nederlandse waterpoloërs zijn het olympisch kwalificatietoernooi in Triëst in hun eerste wedstrijd voor een stunt gezorgd. Spanje werd met 7-5 verslagen.

Op het afgelopen EK speelden beide ploegen ook tegen elkaar, en destijds waren de Spanjaarden veel te sterk, Oranje leed een pijnlijke 15-4 nederlaag. Vandaag leek het in het begin ook die kant op te gaan, want Spanje nam een 3-0 voorsprong. Daarna kwam Nederland echter sterk terug en dankzij goals van Luuk Gielen, Jorn Winkelhorst, Robin Lindhout en Lars Reuten ging het de rust in met een 4-3 voorsprong.

In de tweede helft werd de voorsprong uitgebouwd naar 6-3. Spanje kwam in het laatste kwart nog wel een doelpunt dichterbij, maar verder liet Nederland het niet komen. Twee goals in de laatste minuut bepaalde de eindstand op 7-5.

In Triëst liggen vier startbewijzen voor Rio klaar. Daarmee zijn de kwartfinales allesbeslissend voor het wel of niet kwalificeren.