Alonso mag niet starten in Bahrein, Vandoorne maakt debuut

Fernando Alonso zal dit weekend niet in actie komen bij de Grand Prix van Bahrein. De doctoren van de FIA hebben op basis van scans van zijn borst, die zijn genomen na aanleiding van zijn harde crash bij de GP in Melbourne, besloten dat de Spanjaard niet deel mag nemen aan de race.

Alonso kwam vroeg in de eerste Grand Prix van het seizoen in botsing met Esteban Gutierrez en maakte daardoor een harde klapper. Door die reden moest hij zich vanmorgen melden bij de FIA-dokteren voor een standaard check. Uit de scans van zijn borst bleek vervolgens dat het volgens hen onverantwoord was voor de Spanjaard om te rijden. Voor de volgende race in China zal Alonso een nieuwe controle ondergaan.

Vorig seizoen moest Alonso ook al een race missen, toen hij na een crash bij het testen niet genoeg hersteld was voor de eerste race van het seizoen. Toen werd hij vervangen door Kevin Magnussen.

McLaren heeft Stoffel Vandoorne aangewezen als vervanger voor Alonso bij deze race. De Belg, reservecoureur bij het team, wordt vrijdagmorgen ingevlogen vanuit Japan, waar hij aan het testen was bij de Super Formula. Voor de Belg wordt het zijn debuut in de Formule 1.