Een eerste blik op Wayward Pines 2

De serie Wayward Pines, die vorig jaar werd uitgezonden op Fox en geheel overwacht een tweede seizoen kreeg, heeft de eerste hints van de verhaallijn van het nieuwe seizoen vrijgegeven.

De serie is een verfilming van de Wayward Pines-boekentrilogie van Blake Crouch. Het eerste seizoen vertelde het verhaal van alledrie de boeken, en er was eigenlijk geen plan voor een vervolgseizoen.

"Dit was altijd bedoeld als een miniserie, een verhaallijn van 10 afleveringen," aldus Crouch, die aan de serie verbonden is als executive producer. "We vonden het idee van een miniserie wel mooi, want het heeft een sterk begin, midden en einde. We waren overweldigd door de ontvangst die we van publiek en critici kregen, maar dat was niet genoeg voor een tweede seizoen. M. Night Shyamalan en ik maakten een pact dat we het alleen zouden doen als we een geweldig idee konden krijgen."

En blijkbaar was er dus een goed idee voor het tweede seizoen, waarin de First Generation inmiddels de leiding over het afgesloten stadje Wayward Pines heeft overgenomen. Voor wie het eerste seizoen niet heeft gezien bevat deze video enkele spoilers.

Wayward Pines 2 gaat eind mei in de VS van start op Fox. Ook in Nederland zal de serie bij Fox te zien zijn, maar een startdatum is nog onbekend.