Zowel Oranje onder 17 als onder 19 naar EK

Wat het 'grote' Nederlands elftal lukte niet deden de nationale teams van onder 17 jaar en onder 19 jaar wel. Beide jeugdploegen wisten zich te plaatsen voor het Europees kampioenschap. 

Het Nederlands elftal onder 19 jaar speelde haar wedstrijden in Uden en Groesbeek. Vijf dagen geleden werd er gewonnen van Oekraïne (3-2) en drie dagen geleden werd er ook Noord-Ierland verslagen (1-0). Een gelijkspel tegen Polen was voldoende en beide ploegen kwamen deze wedstrijd niet tot scoren, waardoor Nederland de kwalificatiegroep als winnaar afsloot. Het EK heeft 12 tot en met 24 juli plaats in Duitsland. Op dat toernooi worden ook de tickets verdeeld voor het WK onder 20 een jaar later. 

Oranje onder 17 moest afreizen naar Duitsland voor het kwalificatietoernooi. In de eerste wedstrijd werd er met 0-0 gespeeld tegen Bulgarije. Twee dagen geleden werd er wel gewonnen van Slowakije met 2-0. De slotwedstrijd tegen Duitsland ging in Düsseldorf met 1-0 verloren, waardoor Nederland tweede werd in de groep. Het bleek echter wel voldoende om het eindtoernooi te halen. Aan het EK onder 17 jaar doen zestien landen mee. Aan het EK onder 19 jaar nemen maar acht landen deel. 

Het EK onder 17 zal van 5 tot en met 21 mei worden gespeeld in Azerbeidzjan. De titelverdediger is Frankrijk.