Zoenende Wilders en Poetin mag niet op NS-stations

Een reclamecampgne van de Jonge Socialisten, de jongerenafdeling van de PvdA, is niet te zien op NS-stations. Op posters is PVV-leider Geert Wilders zoenend met de Russische president Vladimir Poetin te zien. Dit moet mensen op 6 april overhalen om voor het EU-associatieverdrag met Oekraïne te stemmen. OV-vervoerder GVB toont ze wel.

Op de poster wordt gesuggereerd dat de 'liefde tussen Wilders en Poetin' kan worden beklonken door op 6 april tegen te stemmen. "Deze liefde kent alleen verliezers", staat er te lezen, en dus zouden kiezers voor moeten stemmen.

Het bureau dat verantwoordelijk is voor reclameposters op de stations oordeelde dat de zoen-afbeelding aanstootgevend is. Dat gold ook voor een andere poster waarin Wilders en Poetin hun hoofden dicht bijelkaar houden. Een derde poster met Poetin die met een rood potlood landen inkleurt zal wel op NS-stations te zien zijn.

Het Amsterdamse ov-bedrijf GVB heeft de gewraakte campagneposter wel geaccepteerd. Deze zal bij haltes te zien zijn, aldus Het Parool. Op metrostations hangen er al een aantal.