Wind zorgt voor hinder veerdiensten en vliegverkeer

Weggebruikers moeten maandag, tweede paasdag, rekening houden met gevaarlijke rijomstandigheden als gevolg van zware windstoten. Daarvoor waarschuwt Rijkswaterstaat zondag.

De dienst adviseert vooral automobilisten met een aanhanger of caravan de actuele situatie op de weg en de weersverwachting goed in de gaten te houden. "Op de Afsluitdijk bijvoorbeeld en hoger gelegen bruggen en viaducten is voorzichtigheid geboden", aldus een woordvoerder.

Het verkeer moet zeker tot het eind van de middag rekening houden met zware windstoten. Naar verwachting is het eind van de dag druk op de weg met dagjesmensen en vakantiegangers die terugkeren naar huis. Het KNMI heeft voor tweede paasdag code geel afgekondigd.

Update 12.48 uur
Ook vliegtuigen op Schiphol ondervinden last van de wind. Diverse vluchten zijn vertraagd. Volgens een woordvoerster van de luchthaven zijn er nog geen vluchten uitgevallen.

Mensen die met het vliegtuig reizen krijgen het advies om de website te checken voor de meest actuele informatie over de vliegtijden. 

Update 9.25 uur
Ook de veerdiensten van Harlingen naar Vlieland, en van Terschelling naar Vlieland ondervinden hinder van de harde wind zo meldt rederij Doeksen. De afvaarten komen te vervallen. Zodra het in de avond wat rustiger is, zal er een extra veerdienst zijn. 

Rijkswaterstaat waarschuwt voor harde wind
Rijkswaterstaat waarschuwt voor harde wind (Foto: ANP)