65 doden bij bomaanslag Taliban in Pakistan

Een zelfmoordterrorist heeft gisteren bij een aanslag in de Pakistaanse stad Lahore minstens 65 mensen vermoord en meer dan 300 mensen verwond. De laffe klootzak blies zichzelf op tussen geparkeerde auto's op een parkeerterrein in de buurt van een kinderspeeltuin. Onder de slachtoffers zijn dan ook veel vrouwen en kinderen.

In verband met het paasweekeinde waren er veel mensen in het park, dat op steenworp afstand ligt van het overheidsgebouw van premier Nawaz Sharif. De aan de Taliban gelieerde groep Jamaat-ul-Ahrar claimde de aanslag en liet weten dat deze op de Pakistaande christenen gericht was. Pakistan heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd en heeft ook alle parken in het land gesloten voor publiek.

In Pakistan wonen zo'n 190 miljoen mensen waarvan minder dan drie miljoen christenen.  In het voor Pakistaande begrippen rijke Lahore zou bijna 5 procent van de bevolking christelijk zijn. Naast de gebruikelijke ellende met de Taliban kent de stad dan ook veel criminele bendes en andere vormen van sectarisch geweld.

Volgens diverse media zou de terrorist al zijn geïdentificeerd, omdat zijn hoofd zou zijn gevonden. Het zou om een 28-jarig man stuk nageboorte uit het zuiden van de deelstaat Punjab gaan.