Radicale moslim doet aangifte tegen Dion Graus

Internetpublicist, columnist en zelfbenoemd sultan Izz ad-Din Ruhulessin heeft aangifte gedaan tegen Dion Graus. De radicaal bekeerde Molukker beschuldigt het PVV-Kamerlid namelijk van discriminatie en het opzettelijk aanzetten tot haat tegen moslims.

Na de aanslagen in België kwam Graus met het voorstel om mensen met de nationaliteit van een islamitisch land te verbieden om te werken op beveiligde delen van Nederlandse vliegvelden. Ruhulessin voelt zich door de uitspraak van Graus gediscrimineerd: "Ik vind dat door deze uitspraken alle islamieten, dus ook mensen die het moslimgeloof aanhangen, als niet geschikt voor een functie in de beveiligde delen van luchthavens worden afgeschreven. Terwijl ik mijzelf van onbesproken gedrag acht, in tegenstelling tot een aantal PVV-Kamerleden."

De 'onbesproken' Ruhulessin kwam al eerder in het nieuws toen hij in 2009 zijn bidmat uit wilde rollen op het Binnenhof en door de sterke arm der wet in de boeien werd geslagen wegens het voorbereiden van een terroristische aanslag. Ook is de man van mening dat critici van de islam mogen worden gedood of bedreigd: "Moeten ze Islam maar niet ‘bekritiseren’. Eigen schuld dikke bult." Ook mocht de man het knaapje al eens aanschuiven bij Pauw & Witteman aanschuiven om daar het recht te verdedigen van Iran om 'overspelige vrouwen' te stenigen.

PVV-kamerlid Dion Graus is niet onder de indruk van de aangifte. Zo geeft hij aan dat het om een verzoek uit 2014 gaat en dat het ook niets met discriminatie te maken heeft. In een email aan het Algemeen Dagblad zegt Graus onder meer: "Ik dien als lid van de Staten-Generaal verantwoordelijk om te gaan met dit soort waarschuwingen en zal er alles aan blijven doen binnen mijn mogelijkheden om de veiligheid van het Nederlandse volk te borgen. Dat behoort tot mijn plicht!"