Koning Pils toch niet geflankeerd door Allah-fanaten

Enkele dagen geleden maakte FOK! (ik) er gewag van dat onze koning (vzmh) tijdens een bliksembezoek aan de Haagse Schilderswijk zou zijn geflankeerd door lieden die het liefst zouden zien dat heel Nederland verandert in een islamitisch paradijs, zoals je dat ook vindt in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en wat landen in het westen van Azië. Dat bleek niet helemaal een juiste afspiegeling van de werkelijkheid te zijn.

Een onderdeeltje van het bezoek was namelijk dat Willem-Alexander (vzmh) een korte wandeling zou maken met het Jeugd Preventie Team. Dit is geen team dat ervoor zorgt dat er geen jeugd meer bij komt in de wijk, maar een clubje jongeren met een hesje en een stoer logo, dat leeftijdsgenootjes zou moeten aanspreken op ongewenst gedrag. Jezelf normaal gedragen is namelijk niet bij iedereen vanzelfsprekend en aboe agent kan nu eenmaal niet overal zijn.

Een foto van deze wandeling werd aangegrepen door een islamo-fascistisch clubje (namelijk Ikblijmoslim) om te zeggen: 'Duidelijk statement richting de PVV: islamitische beveiliging voor Willem-Alexander.' Waarmee het moment onmiddellijk gekaapt werd voor de eigen agenda. De foto leek te zeggen: wij zijn hier de baas.

Ondanks dit is het bezoek van de koning aan de omstreden wijk niet een gelukkige keuze. Het was namelijk een dag na de zoveelste jihadistische aanslag, deze keer bij onze buren en taalgenoten in Brussel. Het fundamentalisme, dat de voedingsbodem is voor jongens en meisjes die het leuk vinden om ongelovigen kapot te maken, floreert weelderig in de Schilderswijk. Verreweg de meeste bewoners zijn bewonderaars van Mohammed en hebben zich onderworpen aan de regeltjes die hij in de zevende eeuw gedicteerd kreeg van een engel. Tientallen jongeren uit de wijk hebben ons feitelijk de oorlog verklaard toen ze besloten naar Syrië af te reizen om zich aan te sluiten bij de harde kern van de profeet.

Desalniettemin is er geen reden om aan te nemen dat de jongetjes met petjes en hesjes onderdeel zijn van jihad. Ongewild worden ze er echter wel voor gebruikt of misbruikt.