Meer Pokémon GO-details vrijgegeven

The Pokémon Company heeft meer details vrijgegeven over Pokémon GO, de app voor Android en iOS die Pokémon loslaten in de echte wereld. De app wordt ontwikkeld samen met Niantic, bekend van Ingress die van hetzelfde principe gebruik maakt.

In Pokémon GO is het uiteraard de bedoeling om Pokémon te vangen. Je moet de wereld verkennen om alle Pokémon te vangen. Sommige Pokémon zijn aan bepaalde gebieden gebonden. Zo zul je sommige water-types alleen vinden bij meren of oceanen. Zo wordt je aangezet om daadwerkelijk de wijde wereld in te trekken. Wanneer je in de buurt komt van een Pokémon gaat je telefoon trillen. Pak je smartphone erbij en gooi Poké Balls om de Pokémon te vangen. Vang meerdere van dezelfde Pokémon en je krijgt op een gegeven moment de mogelijkheid om er één van ze te evolueren.

Daarnaast zijn er zogeheten PokéStops, simpele markten waar je items en andere zaken kunt regelen. Soms vind je hier ook Pokémon Eieren, die na een bepaalde afgelegde afstand uitkomen. Zo kun je ook Pokémon vinden die je anders niet tegenkomt. Tijdens het spelen krijg je levels als trainer. Hoe hoger je level, des te sterkere Pokémon kun je vangen en hoe betere items, zoals Great Balls, je kunt gebruiken. 

Op een gegeven moment tijdens het spelen moet je kiezen tussen drie teams. Je voegt je bij dit team, waarna je de mogelijkheid krijgt om één Pokémon toe te wijzen aan een Gym. Deze zijn logischerwijze ook verspreidt over de wereld. Elk teamlid wijst op deze manier een Pokémon toe, waardoor er letterlijk een Pokémon-gym ontstaat. Je kunt gyms uitdagen om een specifieke locatie over te nemen.

The Pokémon Company komt ook met een draagbaar apparaat, een soort armband, die je kunt gebruiken om Pokémon te vangen zonder je Smartphone uit je zak te halen. Dit apparaat krijgt de naam Pokémon Go Plus met zich mee.

Pokémon GO moet nog in 2016 gratis beschikbaar komen. Een test wordt later dit jaar tijdens de ontwikkeling in Japan uitgevoerd.

Pokémon Go Plus