Henriksen: "Nederlanders mogen harder zijn voor zichzelf"

Markus Henriksen plaatste zich met Noorwegen bijna voor het EK van 2016 in Frankrijk. Dat Nederland zich ook niet plaatste, ligt volgens de middenvelder aan hun mentaliteit.

"Het is toch doodzonde dat Nederland er niet bij is tijdens het EK in Frankrijk. Helemaal als je de selectie ziet", vertelt Henriksen in gesprek met Voetbal International. Dat het Oranje zich niet heeft weten te plaatsen, ligt volgens de middenvelder van AZ niet aan de kwaliteit van de spelers.

Henriksen staat te kijken van de mentaliteit van de Nederlandse voetballers. "Gezien de kwaliteiten van de spelers die in de Eredivisie rondlopen, moeten de Nederlandse topclubs altijd goed spelen in Europa en niet alleen maar tevreden zijn als ze het hebben gehaald."

"Nederlandse voetballers mogen wel wat harder zijn voor zichzelf en moeten veel meer van zichzelf eisen. Uiteindelijk zou het team met de beste spelers altijd moeten winnen. Maar dat Noorwegen zich bijna plaatste, was niet omdat we de beste spelers hebben, maar omdat we een goed team en goede atleten zijn."

Ook ziet Henriksen dat de kwaliteit van Oranje afneemt. "De grote sterren worden ouder en moeten worden vervangen, maar wat daarna komt is echt minder. Ze zijn allemaal niet zo goed als sommigen van zichzelf denken", aldus Henriksen.