Zayn: ik was niet authentiek in One Direction

De formule van de boyband One Direction stond niet toe dat Zayn Malik zichzelf kon zijn. Dat vertelt de zanger aan het blad Complex.

"Ik moest mijn eigen identiteit terzijde leggen, net als mijn muzikale interesses en motivaties", zo vertelt de zanger over zijn vertrek bij de boyband vorig jaar. "Dat speelde altijd een rol. Het was iets dat niet vanzelf over zou gaan, dus moest ik wel uit de band stappen." Hij vreesde dan ook dat hij door de mand zou vallen als hij dat niet zou doen. "Mensen hebben het in de gaten als je nep bent. Dat willen ze niet zien, ze willen een echt persoon."

Zo moest Malik zich bijvoorbeeld verplicht scheren om de tienerlook van de groep in stand te houden. "Ik mocht mijn baard niet laten staan. Op den duur rebelleerde ik daartegen en besloot ik mijn baard te houden, omdat ik er toch ouder uit zag dan de rest. Ook mocht ik mijn haar niet verven."

Wel wil de zanger, die onlangs zijn solocarrière lanceerde - benadrukken dat hij niet negatief terugkijkt op zijn tijd met One Direction. "Niemand kan zeggen dat ik ondankbaar was, ook al lijkt dat zo als ik praat over mijn frustraties", vertelt hij. "Het was alleen maar een frustratie waarmee ik moest omgaan. Met mijn muziek nu kan ik mezelf laten zien en heb ik die creatieve spanningen niet meer."

Zayn: ik was niet authentiek in One Direction
Zayn: ik was niet authentiek in One Direction (Foto: BuzzE)