Pirelli kijkt tevreden terug op Australische Grand Prix

Pirelli kan tevreden terug kijken op de Australische Grand Prix. De Italiaanse banden-fabrikant had voor deze race de supersoft, soft en medium band mee naar Melbourne genomen. Tijdens de Grand Prix moest er één setje mediums of softs gebruikt worden, verder waren er geen beperkingen.

Paul Hembery kijkt tevreden terug: "De Grand Prix begon en eindigde met een tactisch bandengevecht. Door de rode vlag na achttien rondjes werd de wedstrijd eigenlijk gereset, het leidde tot een ingewikkelde situatie omdat teams banden mochten wisselen," zegt de Pirelli-baas na afloop van de race.

"Na gestart te zijn op gebruikte supersofts, kozen Ferrari en Mercedes tegenovergestelde strategieën in het tweede deel van de race. De Mercedes-coureurs reden twee derde van de race op de mediums, maar werden uitgedaagd door Vettel op softs. Dit toont aan hoe de nieuwe reglementen geholpen hebben om de deur te openen naar verschillende tactische keuzes. Negen van de zestien finishers hebben alle drie de beschikbare compounds gebruikt, en vijf van de eerste zes coureurs kozen voor een andere strategie. Romain Grosjean werd zesde zonder ook maar één pitsstop te maken, in plaats daarvan wisselde hij voor de herstart van softs naar mediums. Dat deed Valtteri Bottas ook,"besluit Hembery

banden Overzicht van de gebruikte banden © Pirelli