Nieuwe 9,7-inch iPad Pro door Apple aangekondigd

Apple heeft vandaag de gloednieuwe 9,7-inch iPad Pro aangekondigd. Dit wordt het watgoedkopere en kleinere broertje van de 12,9-inch iPad Pro die al eerder op de markt is verschenen.

De nieuwe iPad Pro is slechts 6,1 mm dun en weegt nog geen halve kilo. Het Retina-display van de 9,7-inch iPad Pro is voorzien van technologieën, waaronder True Tone-weergave. Met behulp van nieuwe vierkanaals sensoren wordt de witbalans van het display dynamisch afgestemd op de hoeveelheid licht in de omgeving. Dit zorgt voor een natuurlijke en nauwkeurige weergave. Het display is 25 procent helderder en heeft 40 procent minder weerspiegeling dan het display van iPad Air 2. Het kleurenspectrum is even breed als dat van de iMac met Retina 5K-display en de kleurverzadiging is 25 procent hoger. Voor de nachtmens ondersteunt het scherm ook Night Shift-modus, dat rustiger voor de ogen is wanneer het donker is.

Het apparaat heeft een 64-bits A9X-chip, die samen met de GPU prestaties levert die te vergelijken zijn met de kracht van een Xbox 360. Er is een audiosysteem met vier luidsprekers, de ingebouwde sensoren stellen audio automatisch bij tot een optimaal geluid, hoe je je iPad Pro ook vasthoudt. Daarnaast zijn er nog de nieuwe 12-megapixel iSight-camera voor Live Photos en 4K-video-opnamen, een 5-megapixel FaceTime HD-camera en nog snellere draadloze voorzieningen. Bovendien biedt iPad Pro ondersteuning voor de Apple Pencil en is er een nieuwe Smart Keyboard-cover voor het nieuwe 9,7-inch model.

"iPad Pro staat voor een nieuwe generatie iPads. Een generatie onmisbare en indrukwekkende iPads waarmee mensen nog productiever en creatiever kunnen zijn. Hij is ongelooflijk snel en gemakkelijk mee te nemen, en je bedient ’m op natuurlijke wijze met je vingers, Apple Pencil en het Smart Keyboard. En nu is hij verkrijgbaar in twee formaten", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. "De 9,7-inch iPad Pro beschikt over een nieuw Retina-display met True Tone-technologie, vier luidsprekers, een razendsnelle A9X-chip, een 12-megapixel iSight-camera, een 5-megapixel FaceTime HD-camera en snellere draadloze voorzieningen. Bovendien biedt iPad Pro ondersteuning voor Apple Pencil en Smart Keyboard. iPad Pro is niet alleen de ideale upgrade voor huidige iPad-gebruikers, maar ook perfect voor mensen die hun pc willen vervangen."

De 9,7-inch iPad Pro is verkrijgbaar in de metallic kleuren zilver, spacegrijs, goud en het nieuwe roségoud. Het 32-GB Wi-Fi-model is verkrijgbaar vanaf € 689 en het 32-GB Wi-Fi + Cellular-model vanaf € 839. Beide formaten iPad Pro zijn verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 32 GB, 128 GB en nu ook 256 GB. Vanaf donderdag 24 maart is deze te bestellen, begin april ook daadwerkelijk verkrijgbaar.