Azarenka en Djokovic winnen Indian Wells

Viktoria Azarenka en Novak Djokovic hebben het gecombineerde WTA/ATP-tennistoernooi op hun naam geschreven. Azarenka versloeg in de finale Serena Williams met 6-4 en 6-4, terwijl Djokovic in zijn finale Milos Raonic met 6-2 en 6-0 van de baan veegde.

Azarenka had het in haar eindstrijd tegen Williams niet makkelijk. De Amerikaanse nummer een van de wereld dwong in de eerste set vijf breakkansen af, maar benutte die niet. Azarenka daarentegen had aan een kans genoeg. In de tweede set nam de Wit-Russin snel een dubbele break voorsprong, waarna Williams nog even tegenstribbelde. Op de stand van 5-4 waren er weer twee breakkansen voor de Amerikaanse, maar Azarenka werkte ze weg en sloeg direct op haar eerste matchpoint toe.

Djokovic had het een heel stuk makkelijker tegen Raonic. De nummer een van de wereld gaf de Canadees geen enkele kans en veegde hem in sneltreinvaart van de baan. De Serviër won hierdoor zijn 27e Masterstoernooi en kwam hiermee op gelijke hoogte met recordhouder Rafael Nadal.