Verrassend puntverlies Barcelona tegen Villareal

FC Barcelona heeft vanmiddag verzuimd de voorsprong op Atlético Madrid tot elf punten te vergroten. In een merkwaardig duel met Villarreal verspilden de Catalanen twee punten: 2-2.

Merkwaardig, want scheidsrechter José Maria Sanchez Martinez was namelijk vanaf minuut een de weg kwijt. De arbiter gaf in de eerste helft - waar weinig gemeens gebeurde - zeven gele kaarten, verzuimde Gerard Piqué zijn tweede te geven, stuurde de trainer van Villarreal weg en gaf een onterechte strafschop aan Barcleona.

De bezoekers kwamen er voor rust het beste vanaf. Na de 0-1 van Ivan Rakitic, die uit een rebound met raak schoot, pakte Neymar op slag van rust met een Panenka het cadeautje van de arbiter uit: 0-2. En dat terwijl Villarreal in de eerste minuut nog de paal trof via Denis Suarez.

Na de thee kwam Villarreal uit het niets op gelijke hoogte. Eerst tikte spits Bakambu van dichtbij binnen, daarna maakte invaller Jeremy Mathieu een ongelukkig eigen doelpunt: 2-2. Daarna lag een spectaculair in het verschiet, maar hielden beide ploegen elkaar ongevaarlijk: surplace.

Hoewel Barcelona vandaag twee punten verspilde en voor het eerst in twaalf competitiewedstrijden niet won, loopt de club wel uit naar negen punten voorsprong op Atlético Madrid. Met nog acht wedstrijden te gaan mag de ploeg van trainer Luis Enrique de titelprolongatie niet meer uit handen geven. Villarreal blijft knap meedoen om een in de voorronde van de Champions League. De club blijft vierde in de Primera Division.