Skiër Myhrer kan na jaren weer juichen

Alpineskiër André Myhrer heeft voor het eerst sinds november 2012 weer eens een World Cup-wedstrijd gewonnen. Tijdens het laatste weekeinde van het seizoen, in het Zwitserse St Moritz, was de Zweed de beste op de slalom. 

Na de eerste run stond het veld nog ongelooflijk dicht bij elkaar. De Zwitser Daniel Yule kreeg de handen van het thuispubliek op elkaar met een sensationele run die goed was voor de eerste plek. De Oostenrijker Marco Schwarz gaf echter slechts 0,01 seconde toe, terwijl Sebastian Foss-Solevaag uit Noorwegen op 0,04 seconden de verrassende top-3 completeerde. Myhrer stond op 0,20 seconden op de vierde plek, gevolgd door Marcel Hirscher (+0,32) en Felix Neureuther (+0,39).

De Fransman Julien Lizeroux maakte in run twee een fikse sprong door van de elfde plek op te schuiven naar plaats vier. Hirscher was de eerste die de Fransman versloeg, waarna hij zelf door Myhrer overtroffen werd met 0,14 seconden. Foss-Solevaag hield zijn derde plek vast, want Schwarz (gedeeld vierde met Lizeroux) viel van het podium. Yule stelde teleur en viel terug naar de elfde plaats. 

De Noor Henrik Kristoffersen had de World Cup op de slalom al gewonnen, maar werd in St Moritz geteisterd door een stevig griepje. Hij kwam uiteindelijk niet verder dan de negentiende plaats.