Noorse skivliegers verslaan Slovenië in hol van de leeuw

Noorwegen heeft tijdens de World Cup-finale van de schansspringers in het Sloveense Planica de landenwedstrijd gewonnen. Op de legendarische Letalnica-vliegschans versloeg het team de thuisploeg, met wereldkampioen skivliegen Peter Prevc. Ter verduidelijk: skivliegen is geen andere naam voor schansspringen, maar de naam voor wedstrijden van de allergrootste schansen ter wereld, zoals die in Planica.

Bij Noorwegen maakten vooral Anders Fannemel en Kenneth Gangnes grote indruk met hun beide vluchten. Johann André Forfang viel vooral in de eerste ronde flink tegen en Daniel André Tande sprong redelijk, wat genoeg was voor de Noorse zege. Bij Slovenië was het vooral een misser van Robert Kranjec en een minder optreden van 'zwakste schakel' Anze Semenic die de ploeg de das om deed. Jurij Tepes en vooral Prevc hielpen het team alsnog naar de tweede plaats, voor Oostenrijk. 

Zondagochtend staat de allerlaatste wedstrijd van het seizoen, een individuele, op het programma. Om 10.00 uur gaat dan de eerste ronde van start.