Streppel nieuwe trainer sc Heerenveen

Jurgen Streppel is vanaf volgend seizoen de hoofdtrainer van sc Heerenveen. De oefenmeester komt over van Willem II waar hij sinds 2011 de scepter zwaaide. Hij wordt de opvolger van Foppe de Haan die eerder dit jaar tijdelijk het roer overnam van de vertrokken Dwight Lodeweges.

Heerenveen kwam bij Streppel terecht na onder meer een afzegging van Art Langeler. Streppel stond bij Willem II open voor een vertrek, omdat hij zowel toe was aan een nieuwe uitdaging als dat zijn verstandhouding met directeur Berry van Gool slechts zakelijk is. In Tilburg is Streppel met Willem II tweemaal gedegradeerd en daarna weer gepromoveerd naar de Eredivisie. Vorig jaar werd een knappe negende plaats behaald. Momenteel staat de ploeg vijftiende, twee plaatsen onder Heerenveen.

Hans Vonk, technisch directeur van sc Heerenveen, is blij met de komst van Streppel. "We willen aantrekkelijk voetbal spelen in een vol Abe Lenstra stadion, met een duidelijke voetbalvisie en passend binnen onze financiële mogelijkheden. Jurgen is een trainer die daar in onze optiek prima bij past. Hij heeft ruimschoots ervaring als trainer in het betaald voetbal, heeft aanvallend en attractief voetbal hoog in het vaandel staan en maakt graag jonge spelers beter. Iets waar sc Heerenveen al jaren bekend om staat en waar Jurgen graag aan wil meewerken."